Gratis Gebitscontrole

Februari is landelijk ‘de maand van het gebit’. Het is van groot belang om regelmatig even aandacht te besteden aan het gebit van uw huisdier. Een gezond gebit is onmisbaar bij het normaal kunnen eten en uiteraard bij het kauwen van het voedsel.

Problemen komen niet per definitie alleen bij de oúdere hond of kat voor, maar eventueel ook al op jonge leeftijd. Ze kunnen ontstaan als kiezen en tanden vervuild raken door achterblijvende voedselresten en de vorming van de zogenaamde ‘plaque’. Beide bevorderen de vorming van tandsteen en het ontstaan van ontstekingen van het tandvlees en uiteindelijk zelfs aantasting van de wortels en het kaakbot. Hierdoor krijgt het dier pijn en ontstaan er algemene gezondheidsrisico’s, zoals infecties aan de hartkleppen en het ontstaan van abcessen in de organen zoals de lever en de nieren. Veelal is de onaangename geur voor de eigenaar(s) ook geen pluspunt.
Voeding (samenstelling, hard of zacht) speelt een rol bij de vorming van tandplaque en tandsteen, maar ook de erfelijkheid van het dier moet niet worden onderschat. Dit heeft te maken met de zuurtegraad van het speeksel. Poetsen van de kiezen vertraagt de vorming van tandsteen.

In de maand van het gebit kunt u op speciale spreekuren bij de locaties van het Veterinair Centrum Holland Noord terecht voor een kosteloze inspectie van de mondholte van uw huisdier. Hierbij wordt ook gelet op andere problemen die hierin voor kunnen komen.

U kunt uw vragen stellen met betrekking tot het optimaal onderhouden van het gebit van uw huisdier en de middelen die hiervoor beschikbaar zijn. Deze controles in ‘de maand van het gebit’ zijn een extra gelegenheid om te voorkomen dat uw huisdier van alles ‘voor zijn kiezen krijgt!’

 

Inlooptijden voor gebitscontrole in de maand februari:

Middenmeer:              maandag t/m vrijdag: 15:30-16:30 uur


Anna Paulowna:         dinsdag en donderdag: 15:00-16:00 uur

en op zaterdag: 9:00uur tot 12:30 uur

 

Hippolytushoef:         maandag t/m vrijdag: 17:00-18:00 uur

 

Wervershoof:              maandag t/m vrijdag: 09:00-19:30 uur
en op zaterdag: 09:00-12:30 uur

 

Medemblik:                maandag t/m vrijdag 15:45-17:00 uur

 

Voor informatie: Middenmeer (0227) 58 12 34, Anna Paulowna (0223) 53 46 19, Hippolytushoef (0227) 59 1533, Wervershoof (0228) 5850 98

Per 1 febr 2018: Locatie Medemblik: Spreekuur op Afspraak

Per 01-02-2018 worden de open spreekuren in Medemblik omgezet naar 'Spreekuur op afspraak'. Graag telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 0227-58 12 34, het nummer van ons hoofdgebouw in Middenmeer.

Huisdieren Zorgplan

Wat is het Huisdieren ZorgPlan?

Het Huisdieren ZorgPlan is een gezondheidsprogramma dat het mogelijk maakt de kosten van preventieve zorg voor uw huisdier over een heel jaar te spreiden. U betaalt maandelijks een vast bedrag via automatische incasso aan het VCHN. Daarvoor ontvangt uw huisdier preventieve gezondheidszorg, zoals vaccinatie, anti-parasitaire middelen en gezondheidschecks.

Het Huisdieren ZorgPlan maakt het u gemakkelijk om het welzijn van uw huisdier te bewaken en veel geld te besparen!

 

Wat biedt het Huisdieren ZorgPlan?

Huisdieren Zorgplan maakt met iedere praktijk een individuele afspraak. Bij het VCHN is het ZorgPlan zo samengesteld dat u en uw huisdier met behulp van de onderstaande punten ontzorgt worden.

·   De jaarlijkse vaccinatie inclusief gezondheidscontrole bij de dierenarts.

·   Vlooien- en tekenbehandelingen voor een jaar.

·   Ontwormingen voor een jaar.

·   Gezondheidscheck door dierenarts, na 6 maand

·   Plus 10 % korting op alle andere diensten en producten van/in de praktijk.

·   Plus Gratis nagels knippen, gebits- en gewichtscontrole.

·   Bij aanmelding worden katten gratis gechipt, indien ze deze nog niet hebben. Honden krijgen in dit geval 10% korting op het chippen.

 

Geen verzekering

Het Huisdieren ZorgPlan is geen verzekering. Indien gewenst kunt u voor de onvoorziene kosten tevens een verzekering afsluiten.

 Sluit vandaag nog een plan af

 Aanmelden voor het Huisdieren ZorgPlan

Er is een Huisdieren ZorgPlan voor katten, kleine honden, middelgrote honden, grote honden en hele grote honden.

U sluit een Huisdieren ZorgPlan af bij uw dierenarts voor één jaar, waarna het maandelijks opzegbaar is.

Vraag onze dierenarts of assistente/paraveterinair om meer informatie.

 

Eerder boden wij als praktijk Pet Health Plan aan. Wellicht bent u destijds lid geworden van de Pet Health Club. Dit wordt nu overgenomen door Huisdieren Zorgplan. Het is wel nodig om een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Het VCHN kan u een aanmeldformulier aanreiken.

 

Nieuwsbrief gezelschapsdieren december 2016

Patiënt van de maand december

Ozzy de ruim 2 jarige poes kwam op het spreekuur in Middenmeer langs omdat ze plasproblemen had. Bij het lichamelijk onderzoek was niets vreemds te vinden, alleen was een kleine blaas te voelen die helaas niet aan te prikken was voor urine. Een echo was nodig om de blaas goed in beeld te krijgen om zo aan te kunnen prikken voor verder urineonderzoek om te bepalen waar ze precies last van had. De blaas is te zien op de echo als een zwarte ovale structuur.
In de blaas was iets wits te zien wat er niet hoort te zitten (blauwe pijl wijst het aan in de foto). Een blaassteen! Deze was zo groot dat een operatie nodig was om deze te verwijderen. De steen is uiteindelijk opgestuurd om te onderzoeken uit welke kristallen het precies bestaat. Het bestond uit struviet dus Ozzy staat nu op een speciaal dieet om te voorkomen dat ze dit in de toekomst niet meer krijgt.
 
Ozzy maakt het nu goed! ze plast weer netjes op de bak en eet goed van haar nieuw blaasdieet voer.
 
 
 
 

Geslaagde Sint actie

Dit jaar zijn er in totaal 160 voerbakjes geplaatst bij het VCHN!
Iedereen is verwend met wat lekkers gesponsord door Specific™.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chocolade Fact

De maand van december staat in het teken van onder andere gezelligheid en lekker eten. Daar valt ook chocolade onder! Onze trouwe viervoeters vinden dit ook erg lekker, katten wat minder omdat die kieskeuriger zijn als het om eten gaat.
 
Chocolade is gevaarlijk voor onze huisdieren omdat het namelijk theobromine bevat wat toxisch is en zelfs dodelijke gevolgen kan hebben. Dit komt doordat de stof langzamer wordt afgebroken in het lichaam dan bij ons.
 
De beginnende verschijnselen zijn meestal braken, diarree en veel drinken welke na 1 tot 4 uur optreden na chocolade inname en soms pas na 6 tot 12 uur.
Later kunnen ze symptomen hebben zoals hyperactiviteit, meer drinken, verhoogde hartslag, trillen, toevallen, versnelde ademhaling, een blauwe tong, verhoogde temperatuur (>39,0 ºC) en uiteindelijk coma.
 
Berg de chocolade dus goed op om dit te voorkomen!
 
Indien ze toch iets hebben opgegeten, bel dan zo snel mogelijk naar ons algemeen nummer; 0227-581234