Oudste Paard Geëerd

Ursus staat voor heel veel liefde

Noordkop - Ursus wordt binnenkort 34 en is de oudste paardenpatiënt van VCHN, Veterinair Centrum Holland Noord. Reden voor een feestje.

Eigenares Alie Oosterloo zorgde voor de taart en de dierenartsenpraktijk voor de cadeaus: een statiedeken, bloemen en een flinke portie Sanéqui voer. En dat laatste is niet loze reclame, zegt dierenarts Jan Reitsma: 'Echt heel goed spul. Het is ontwikkeld door een collega, Anneke Hallebeek. Die vond een producent en het is alleen bij dierenartsen verkrijgbaar.' Ursus is ervan opgeknapt sinds hij het, nu 3 jaar terug, in zijn voerbak vindt. Zijn leven lang had de ruin last van koliek. Pijnlijke maag- en darmproblemen. Op zijn oude dag is hij daarvan verlost.

Hij staat voor heel veel liefde, niet alleen die tussen mens en paard. Toen Meine Boonstra in 1991 van Overijssel naar Noordkop wilde verhuizen was zijn Alie ontroostbaar vanwege het schier onvermijdbare afscheid van Ursus. Toen nog een manegepaard, dat door Alie werd geleased. Meine kocht het paard en Ursus verhuisde mee naar Doggersvaart. Een groots gebaar, want de vader van Ursus was niemand minder dan Odd Job, een in die tijd bekende fokhengst. Een beetje van adel eigenlijk. Omdat paarden in eenzaamheid verpieteren kochten ze er voor de gezelligheid nog een pony bij. En die houdt ook veel van Ursus. Net als buurvrouw Els Bakker die soms oppast en de hulpverzorgsters Tjitske Sabelis, Gina Smid en Maaike Beverwijk.

Bron: Noord Hollands dagblad - Schager Courant - Harmke Snijdewind