VCHN Steunt Alpe d'HuZes Actie

Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. De Stichting Alpe d'HuZes is in 2005 opgericht met als doel geld bijeen te fietsen om daarmee een bijdrage te leveren aan de belangrijke strijd tegen (de gevolgen van) kanker. Doel is geld op te halen voor het Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding.

De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietsten ze meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. En jaarlijks steeg het eindbedrag met grote sprongen. Voor 2012 staat het streefbedrag 30 miljoen euro genoteerd. Dit jaar wordt er meegedaan door 8 duizend deelnemers en wordt er op 2 dagen gefietst: 6 en 7 juni 2012.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.

Timone Schoonhoven uit Hippolytushoef hoort bij het schoolfietsteam RSG Wiringherlant (Wieringerwerf) voor de Alpe d'HuZes actie van de Kankerbestrijding. Dit team gaat op 7 juni meerdere keren de bewuste berg met de fiets bedwingen en vervolgens afdalen.Timone (13 jaar) zet zich in voor Alpe d’HuZes omdat zij graag wil dat de kennis over kanker en de ontwikkeling van kankerbehandelingen blijven groeien.

Naast de sportieve prestatie verwacht het KWF dat de teamleden als afzonderlijk lid, of met een teamsponsoring door velen worden gesponsord. De school, het fietsteam en iedere fietser afzonderlijk probeert het geld voor dit goede doel bij elkaar te sprokkelen. Dat varieert van een kerstkaartenverkoop, verzamelen van telefoongidsen, verkoop van chocola of tulpen tot het doen van klusjes, het staan op de voorjaarsbeurs of een lege flessenactie. Ook sponsoring via bedrijven is een aanvulling voor de goede doelenpot, waar het VCHN aandacht aan heeft gegeven.

Wilt u haar ook financieel steunen? Dat kan via de site ‘deelnemers Alpe d’HuZes’. Ga naar de profiel pagina van ‘Timone Schoonhoven’ en klik op ‘Steun deze actie!’. Betaling is via ideal of een 1-malige machtiging.

Al het geld komt ten goede van het goede doel, want kosten voor deelname aan Alpe dHuZes, vervoer, verblijf en dergelijke zijn voor eigen rekening.