VCHN Wervershoof Straks Centraler in Wervershoof Gevestigd

De dierenartsen van het VCHN, het Veterinair Centrum Holland Noord, nu werkzaam aan de Kaagweg 66 in Wervershoof, gaan vanaf deze zomer spreekuren en operaties verzorgen in een geheel vernieuwde locatie in het centrum van Wervershoof. In de voormalige Rabobank, aan het Raadhuisplein 15, wordt de ruimte nu geschikt en ontvangstklaar gemaakt. Het streven is om in juni 2013 op deze nieuwe locatie te openen.

 

Het VCHN kenmerkt zich door het aantal locaties, te weten acht. Daardoor is er altijd wel een plek in de buurt, waar de mensen met het huisdier naar toe kunnen gaan. Behalve de jaarlijkse check-up en de eraan gekoppelde vaccinatie en adviezen omtrent ontwormen, ontvlooien, dieetvoedingen (eigen diëtiste), puppybegeleidingen en begeleiding voor oudere kat en/of hond, kan het huisdier er voor alle ziek en zeer terecht.

 

Het eigen laboratorium (Middenmeer) is zeer uitgebreid en staat garant voor snelle resultaten bij onderzoeken van bloed, urine en ontlasting, en bijvoorbeeld huidafkrabsels. Opname van patiënten is mogelijk. Ook voor gespecialiseerde onderzoeken en bijvoorbeeld röntgenfoto’s (digitaal) en echoscopisch onderzoek, is er de modernste apparatuur in huis, om eigenaren en hun huisdieren van dienst te zijn. Het steriliseren van honden is op verzoek ook laparoscopisch mogelijk, waarna het dier veel minder risico loopt op pijn en complicaties na de operatie en dus vlugger herstelt.

 

Het VCHN biedt een puppy-begeleidingsprogramma en meedoen kan al vanaf het moment dat de pup in huis komt wonen. De bezoekjes zijn kosteloos, eventuele producten uiteraard niet. Bij het ‘consultatiebureau voor pups’ wordt er gekeken of de pup zich goed ontwikkelt. Wisselt het gebit normaal? Groeit de pup wel goed? Niet te langzaam maar zeker ook niet te snel. Hoe gaat het metopvoeden (gedrag)? Hoe is het met de vaccinatie/ontwormingsstatus? En ook is voeding een belangrijk onderdeel van het begeleidingsprogramma.

 

Bij het VCHN is tevens een diëtiste in dienst. Zij ondersteunt, met behulp van voeding, de gezondheid van het huisdier. Bijvoorbeeld bij gevoelige huid of zwak werkende nieren. Ook staat zij patiënten bij, die te zwaar zijn of juist te licht bevonden worden.

 

Kortom: een moderne dierenartspraktijk, straks met ruime openingstijden, vele spreekuurmomenten en meer gevarieerde dierzorg, centraler gelegen in Wervershoof.