Open Dag Wervershoof - Zondag 7 Juli van 12.00-17.00 uur

De dierenartsen van het VCHN, het Veterinair Centrum Holland Noord gaan vanaf 8 juli spreekuren en operaties verzorgen in een geheel vernieuwde locatie in het centrum van Wervershoof. In de voormalige Rabobank, aan het Raadhuisplein 15, is de ruimte geschikt en ontvangstklaar gemaakt. De open dag wordt gehouden op zondag 7 juli van 12.00-17.00 uur. Gedurende de gehele maand juli 2013 is er een kennismakingskorting in Wervershoof: 10 euro op het eerste consult.

Het VCHN kenmerkt zich door het aantal locaties, te weten acht. Daardoor is er altijd wel een plek in de buurt, waar de mensen met het huisdier naar toe kunnen gaan. Behalve de jaarlijkse check-up en de eraan gekoppelde vaccinatie en adviezen omtrent ontwormen, ontvlooien, dieetvoedingen (eigen diëtiste), puppybegeleidingen, gebit- en vachtverzorging, begeleiding voor oudere kat en/of hond, kan het huisdier er voor alle ziek en zeer terecht.

Het eigen laboratorium (Middenmeer) is zeer uitgebreid en staat garant voor snelle resultaten bij onderzoeken van bloed, urine en ontlasting, en bijvoorbeeld huidafkrabsels. Opname van patiënten is mogelijk. Ook voor gespecialiseerde onderzoeken en bijvoorbeeld röntgenfoto’s (digitaal) en echoscopisch onderzoek, is er de modernste apparatuur in huis, om eigenaren en hun huisdieren van dienst te zijn. Het steriliseren van honden is op verzoek ook laparoscopisch mogelijk, waarna het dier veel minder risico loopt op pijn en complicaties na de operatie en dus vlugger herstelt.

Het VCHN biedt een puppy-begeleidingsprogramma en meedoen kan al vanaf het moment dat de pup in huis komt wonen. De bezoekjes zijn kosteloos, eventuele producten uiteraard niet. Bij het ‘consultatiebureau voor pups’ wordt er gekeken of de pup zich goed ontwikkelt. Wisselt het gebit normaal? Groeit de pup wel goed? Niet te langzaam maar zeker ook niet te snel. Hoe gaat het metopvoeden (gedrag)? Hoe is het met de vaccinatie/ontwormingsstatus? En ook is voeding een belangrijk onderdeel van het begeleidingsprogramma.

Bij het VCHN is tevens een diëtiste in dienst, die ook werkzaam zal zijn in Wervershoof. Zij ondersteunt, met behulp van voeding, de gezondheid van het huisdier. Bijvoorbeeld bij gevoelige huid of zwak werkende nieren. Ook staat zij patiënten bij, die te zwaar zijn of juist te licht bevonden worden.

Ook onze assistente met vachtverzorging als specialiteit werkt op de nieuwe locatie. Zij is er opvallend handig in om het dier tijdens de noodzakelijke kappersbeurt gerust te stellen, zodat ze goed haar werk kan doen. Oude haren worden door borstelen verwijderd en klittenuitgekamdmet speciaal daarvoor ontworpen kammen. Bij zware gevallen kan ze, in overleg, besluiten om het dier te scheren.

Kortom: een moderne veelzijdige dierenartspraktijk, met ruime openingstijden, vele spreekuurmomenten en meer gevarieerde dierzorg, centraler gelegen in Wervershoof. De praktijk in Wervershoof is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00-19.30 uur en op zaterdag van 9.00-12.30 uur.