Nieuwsbrief gezelschapsdieren juni 2016

Patiënt van de maand juni

Geregeld komt Kruimel, een Teddy Wider konijn, langs voor een flinke make-over.
 
Onze paraveterinair Annemiek Grootjen is gespecialiseerd in het verzorgen van vachten.
In de meeste gevallen lukt het borstelend via speciaal daarvoor ontworpen kammen om de oude haren en klitten te verwijderen. In ernstige gevallen wordt er besloten om het dier te scheren.
Kruimel is uiteindelijk helemaal geschoren. Samen met de speciale scheerkop en de vakkundigheid van Annemiek ziet Kruimel er weer picobello uit en kan hij de zomer tegemoet!
 
Wilt u informatie over de vachtproblemen bij uw dier, of wenst u een afspraak te maken, dan kunt u bellen naar één van onze vestigingen of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
 
 

Stronghold actie Wervershoof!

Voorbereid op vakantie

Bijna is het zover, de vakantieperiode! Als u van plan bent om naar het buitenland te reizen met uw huisdier dan zijn er een aantal belangrijke punten die van tevoren geregeld moeten worden. Een van de belangrijkste is dat uw huisdier gevaccineerd is tegen rabiës (hondsdolheid) welke namelijk verplicht is. Deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn. Daarnaast worden niet alle huisdieren toegelaten in bepaalde landen.
Het LICG geeft duidelijk en up-to-date informatie over het reizen met uw huisdier binnen en buiten Europa. Hierdoor kunt u en uw huisdier een zorgeloze vakantie tegemoet zien!
Voor meer informatie zie www.licg.nl
 
Indien uw huisdier naar een tijdelijke opvang gaat dan is het goed van te voren te weten wat de eisen zijn van het pension. Welke vaccinaties bijvoorbeeld verplicht zijn en hoe lang van te voren deze gegeven moeten worden. Elk pension heeft namelijk zijn eigen regels.

Fun Fact

Wij mensen zweten over het hele lichaam, omdat we zweetklieren over de gehele huid hebben. Het lichaam doet dit om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Honden raken hun warmte op een andere manier kwijt, namelijk door te hijgen en via de voetzolen.
 
Bij oververhitting kan het lichaam de warmte niet goed kwijt. De combinatie van oververhitting en uitdroging wordt ook wel zonnesteek of hitteberoerte genoemd. Op warme dagen is het dan van belang om goed de schaduw op te zoeken met uw huisdier en de rust te behouden. Pootje baden of zwemmen is ook een goed alternatief.
 
Vooral honden die snurken hebben een grotere kans op oververhitting. Extra waakzaam moet u zijn bij warm weer bij de Franse Bulldog, Engelse Bulldog, Mopshond en Griffon Bruxellois.