Nieuwsbrief gezelschapsdieren september 2016

Patiënt van de maand september

Rea krijgt geregeld een mergpijp om lekker aan te kluiven. Dit ging altijd goed totdat ze laatst een nieuwe verse kreeg welke net even iets te groot was. Ze kwam namelijk tijdens de zondagavonddienst in Middenmeer terecht, omdat de mergpijp om haar onderkaak vastgeklemd zat!

Met een roesje gevolgd door wat zaagwerk is hij in zijn geheel verwijderd.

Voortaan een mergpijp met een kleiner gat en als het merg helemaal is opgesmikkeld het resterende in de prullenbak gooien!

  

Win met de gekste zomerfoto!

Voor de meesten zit de zomervakantie er alweer op, maar gelukkig zet het zomerse weer zich nog voort in Nederland! Tijdens de zomervakantie zijn vast foto's gemaakt van uw huisdier. Voor de gekste, leukste en apartste foto is een mooie prijs te winnen!

Stuur deze foto op naar ons email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit kan nog de hele maand september!

Myasis bij het konijn

Door het warme weer in Nederland hebben we geregeld gevallen van myasis (madenziekte) bij konijnen. Er komen nog meer warme dagen aan dus we raden aan om dagelijks uw konijn te controleren op een vieze achterkant met ontlasting of ontstekingen op het lichaam. De groene vleesvlieg is hier namelijk erg zot op en legt eitjes waaruit al binnen enkele uren maden komen!

Deze kunnen, indien niet op tijd ontdekt, grote schade aanrichten aangezien ze gaten in de huid maken.

Een antivliegmiddel genaamd Nomyiasis kan gesprayd worden op het konijn om de vlieg te weren. Het middel is in alle vestigingen van VCHN verkrijgbaar. Daarnaast zorgt een klamboe ervoor dat de vlieg niet bij het konijn kan komen. Dagelijks het hok verschonen van ontlasting en urine is ook een pré.

Voor meer informatie bel (0227-581234) of loop gerust binnen in een van onze vestigingen.