Bravecto in de (sociale) Media

Op dit moment is er veel onrust in de media (met name op Facebook) over Bravecto kauwtabletten. Dit is een diergeneesmiddel voor honden welke bescherming geeft tegen vlooien en teken. In de media verschijnen berichten waarbij het plotseling overlijden van honden in verband wordt gebracht met het gebruik van Bravecto zonder daarvoor bewijs te hebben geleverd.

 

Sinds begin 2014 is het middel in Europa en in 60 andere landen geregistreerd en op de markt gebracht. Inmiddels is het bij meer dan 30 miljoen honden toegediend. Voordat het op de markt kwam is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek (door middel van registratie studies) gedaan en vervolgens werd elke melding van een mogelijke bijwerking uitgebreid gedocumenteerd en grondig onderzocht.

De wetenschappelijke informatie over de veiligheid van Bravecto komt niet overeen met de informatie die op de media verschijnt. We begrijpen heel goed dat deze berichten die voornamelijk via Facebook worden weergegeven ongerustheid bij u als diereigenaar opwekt.

 

Uit de officiële registratie studies  blijkt dat Bravecto een veilig product is voor honden. Onze ervaringen binnen onze praktijk zijn tot op heden positief. Gezien de berichtgevingen in de media nemen we dit serieus, want gezondheid en welzijn van uw en onze eigen dieren zijn onze hoogste prioriteit. We houden dan nu ook nauwlettend alle ontwikkelingen rondom Bravecto in de gaten. Zodra er duidelijke feiten naar voren komen welke berusten op de onveiligheid van de kauwtabletten dan nemen we natuurlijk direct maatregelen en communiceren we dit naar u. Vooralsnog gaan wij er van uit dat Bravecto een veilig product is totdat het tegendeel is bewezen met wetenschappelijke feiten.