Nieuwsbrief gezelschapsdieren november 2016

Patiënt van de maand november

Schmutzy de 3,5 jaar oude poes kwam op het avondspreekuur in Middenmeer omdat er geen voortgang meer zat in de bevalling. Ze had al een kitten geworpen maar die was helaas al overleden. Ze had nog zo'n dikke buik dus de verdenking was dat er nog meer kittens in zaten. Bij het voelen van de buik voelde je inderdaad nog een kitten zitten.
 
Op de röntgenfoto was precies te zien dat er nog 1 groot kitten in Schmutzy's buik zat, alleen wisten we op dat moment niet of het ook nog in leven was. Het echobeeld maakte ons allemaal erg blij want er was duidelijk nog een kloppend hartje te zien! Er is vervolgens gekozen voor een keizersnede aangezien het om een groot kitten ging en moeders geen persdrang meer had.
 
Een mooi gezond kitten is toen geboren. In het begin ging het wat moeizaam bij Schmutzy om de moederrol aan te nemen, maar al snel ging dit gelukkig vanzelf goed. Moeder en dochter maken het goed!
 
 

Vuurwerkangst

Wat voor ons een mooi kleurrijk schouwspel in de lucht is, is voor veel dieren juist een beangstigend moment.
 
Angst voor vuurwerk kan verholpen worden met een training waarbij wij u de juiste begeleiding kunnen geven. Begin november is een goed tijdstip om met deze training te beginnen.
 
Bel of kom langs naar een van onze vestigingen zodat u een rustige jaarwisseling met uw huisdier tegemoet gaat.
 
jaarwisseling huisdier

Fun Fact

Wist je dat een deel van de Labrador retrievers een verandering in hun DNA hebben waardoor ze extra gemotiveerd zijn door voedsel?