Dierenartsen VCHN helpen vee in Afrika

 

In juni deed dierenartspraktijk VCHN mee aan de landelijke Vaccinatiedag die werd georganiseerd door Stichting Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerking, kortweg DIO.

DIO houdt zich bezig met de diergezondheid in ontwikkelingslanden. Zij ondersteunt onder andere een aantal projecten in ontwikkelingslanden waar veel mensen nog volledig afhankelijk zijn van hun dieren. Dieren zorgen in deze landen voor melk, vlees, wol, trekkracht, bemesting, dienen als onderpand voor een lening en fungeren als een bruidsschat.DIOVoor elke hondenvaccinatie die het VCHN op die dag gaf, werd €2,50 geschonken aan DIO. Op deze manier helpt het VCHN met hun project in Tanzania. Het ingezamelde geld zal besteed worden aan de vaccinatiecampagne in Tanzania onder de Maasai.

In dit project worden kalveren gevaccineerd tegen de dodelijke ziekte East Coast Fever en worden er lokale mensen opgeleid om de basale diergeneeskundige zorg te kunnen bieden in hun dorp. Door deze vaccinaties en de verbeterde diergeneeskundige zorg komen er minder kalveren te overlijden.

Over een paar jaar kunnen deze kalveren als volwassen dieren worden verkocht. Met de opbrengsten hiervan kan een Masaï-herder zijn gezin onderhouden en zijn kinderen naar school sturen.

Gezonde dieren betekent: gezonde mensen! Kijk voor meer informatie op www.dio.nl.