Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Februari is de maand van het Gebit. Niet elk dier laat gemakkelijk naar het gebit kijken waardoor sommige problemen ongemerkt blijven. Op controle bij de dierenarts blijkt het gebit vaak slechter te zijn dan de meest mensen denken.

Bij honden en katten zijn tandsteen en losse elementen vaak een probleem. Door het gebit te reinigen onder narcose wordt voorkomen dat het dier verder pijn lijdt en er op termijn tanden en kiezen moeten worden getrokken.

Bij konijnen groeien de tanden het hele leven lang door en als er afwijkingen zijn in de kaak (zoals een onderbeet of overbeet) sluiten de tanden niet goed op elkaar aan en slijten ze slecht. Door de tanden regelmatig bij te slijpen wordt voorkomen dat ze erg lang worden waardoor het konijn niet meer kan eten. Soms is het beter om de snijtanden te laten trekken omdat regelmatige bezoeken aan de dierenarts stressvol zijn en op lange termijn meer kosten dan het trekken van de tanden.

Tandfracturen zien wij ook regelmatig. Een tand kan volledig doormidden gebroken zijn of er kan een chipfractuur aanwezig zijn. Indien bij deze laatste de binnenste holte van de tand niet bloot ligt wordt de tand meestal gespaard.

Ook wij doen mee aan de Maand van het Gebit en u krijgt 10% korting op alles wat met het gebit te maken heeft. Houdt u er rekening mee dat wanneer het gebit nog niet bij ons gezien is, wij hier eerst naar behoren te kijken om in te schatten wat de operatieduur zal zijn voor uw dier en of er (vooraf) medicatie noodzakelijk zal zijn, zoals pijnstilling.

Back to Top