Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Een jong konijntje kwam in de spoeddienst op de praktijk toen ze slechts 5 maanden oud was. Per ongeluk had zij het konijnenhok op haar achterpoot gekregen en meteen twijfelden de eigenaars of zij een stuk bot uit de voet konden zien steken.

Tijdens het klinisch onderzoek werd dit vermoeden bevestigd. Er is een röntgenfoto gemaakt om te zien waar de breuk exact zat en of er andere botjes ook gebroken waren. Op de röntgenfoto bleken álle middenvoetsbeentjes te zijn gebroken...

Wat nu? Na overleg met een orthopeed, werd besloten om genezing te laten gebeuren met behulp van een spalk. De open wond was wel een risico op infectie, zodat deze regelmatig gecontroleerd is. Omdat het dier zo jong is, werd er gehoopt dat herstel snel zou optreden.

Drie weken later werd de röntgenfoto herhaald. Er was wel iets herstel opgetreden, maar nog niet zo ver als dat we hadden gehoopt. De spalk is nu af en ze mag proberen de poot een klein beetje te gebruiken, maar deze jonge dame heeft nog een reisje te gaan. Gelukkig is ze sterk en groeit ze als kool en we hopen dat de genezing helemaal volgens plan zal verlopen!

Back to Top