Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Het kitten Binkie was vermoedelijk nog geen 5 weken oud, maar werd verkocht onder het mom van veel ouder te zijn. Hij kwam bij ons bijna in coma binnen. Hij reageerde bijna niet op prikkels, kon amper zelf lopen en was onderkoeld. Het bloedsuiker was onmeetbaar laag.

Kleine kittens hebben weinig energiereserve en indien ze in een hypoglycemie gaan (= te laag bloedsuiker) kunnen ze snel in coma raken en overlijden. De eigenaars zagen gelukkig al direct dat het niet goed ging met Binkie. Hij was nog maar zo'n kleine hummel (483 gram) dat het toedienen van een glucose-infuusje via een bloedvat niet gemakkelijk zou gaan. Het lukte goed en hij knapte snel op. Toch is Binkie voor de zekerheid een nacht bij ons in opname gebleven om hem goed in de gaten te kunnen houden.

De volgende ochtend zagen we dat Binkie er weer bovenop was: hij miauwde zijn longen uit zijn lijfje als hij geen aandacht kreeg. Hij is weer meegegaan naar huis, met een speciale druivensuiker-gel om direct toe te dienen als Binkie weer zo'n episode zou krijgen.

Inmiddels gaat het heel goed, hij is gigantisch gegroeid: hij weegt nu ruim 1 kilogram! De baasjes genieten met volle teugen van hem en wij zijn reuze benieuwd hoe groot hij uiteindelijk zal worden!

Back to Top