Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Kat Mees is een senior van 16,5 jaar oud die bij ons op seniorcontrole kwam. Hierbij bleek zijn gebit in slechte conditie te zijn en zijn hartslag was duidelijk erg onregelmatig. Klinisch had Mees echter geen problemen. Ons advies was om zijn gebit te laten behandelen, maar niet voordat er eerst een bloedonderzoekje en een echo van zijn hart werden gemaakt. Het gebit wordt namelijk onder narcose behandeld en de narcose kan grote invloed hebben op het hart, lever en nieren. Bij oudere dieren is er vaak wat orgaanslijtage aanwezig, waardoor de narcose soms niet of slechter verwerkt kan worden.

Het bloedonderzoek gaf een mooie uitslag! Dat bewijst nog maar eens dat een ouder dier niet altijd wat mankeert. Een echo van het hart werd als tweede onderzoek uitgevoerd. Hierop waren lichte afwijkingen aanwezig, maar niet zo ernstig dat hij hartmedicatie moet krijgen.

Vervolgens werd het tandsteen verwijderd, het hele gebit gepolijst en 3 kiezen moesten worden getrokken. Een week later kwam hij op controle en had op één plek wat in het bekje. Oudere dieren genezen trager dan jonge dieren en bij hen komt een ontsteking dus vaker voor. Na een antibioticumkuur en een week extra ontstekingsremmers zag zijn bekje er piekfijn uit. Mees kan hopelijk nog heel wat jaren mee!

 

Back to Top