Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Maja is een Siberische husky die op leeftijd van 2,5 maand bij ons werd binnen gebracht met klachten van braken en ernstige diarree. De diarree was waterdun, lichtgeel en slijmerig. Maja werd in korte tijd erg lusteloos en wilde niets eten en drinken. Daardoor ging haar gezondheid ook drastisch achteruit. Ze komt oorspronkelijk uit Polen en haar vaccinatieschema was onvolledig. Meteen werd er getest of Maja Parvovirose kon hebben. Het Caniene Parvovirus is een virus dat in Nederland bijna niet meer voorkomt vanwege zeer strenge en waterdichte vaccinatieschema’s, maar in andere delen van Europa helaas nog heel frequent.

Het veroorzaakt ernstige darmwandschade met ernstige diarree tot gevolg. Het komt veelal voor bij jonge pups. Doordat de darmwand beschadigd wordt, worden voedingsstoffen en water niet meer opgenomen. Het geeft tevens erge buikpijn, waardoor de pups vaak stoppen met eten en drinken. De combinatie van de beide symptomen is in bijna 100% van de patiënten fataal. Omdat het een virus betreft, zijn antibiotica als therapie geen oplossing. Het enige wat er gedaan kan worden, is de pup zo goed mogelijk ondersteunen door intensieve infuustherapie, dwangvoeding, maagdarmbeschermers, warmte, antibiotica via het bloedvat ter voorkoming van bloedvergiftiging en het regelmatig meten van het bloedsuiker.

Maja’s conditie bleef de eerste dagen erg slecht. Zeker toen ze ook nog koorts ontwikkelde zagen we het somber in...

Maar deze pittige dame heeft zich toch door de infectie heen geslagen. Na 4 dagen intensive care knapte ze langzaam aan op. Ze is daarna regelmatig bij ons op controle geweest om ervoor te zorgen dat ze niet zou terugvallen. Uiteindelijk heeft haar eigen lichaam de infectie verslagen! Ze groeit als kool, haar vaccinaties zijn inmiddels up-to-date en we zien haar toch een beetje als een wonderhondje die gevochten heeft voor haar leven!

Back to Top